top of page

Böcker

Grönsvart_passion.png
Grönsvart passion

"Grönsvart passion - 25 samtal om GAIS" är en samling med 25 intervjuer med profilerade gaisare. Det är ett annat ord för kändisar. Bland de medverkande kan nämnas komikerna Per Andersson och Peter Apelgren, musikerna Björn Gelotte i In Flames och Mats Jönsson i Attentat men också politiker som Jonas Sjöstedt och idrottare som golfproffset Linda Wessberg. Alla är de gaisare. Några av intervjuerna har varit publicerade i andra sammanhang men merparten är skrivna för boken.

Pris: 350 kr inklusive frakt.

Sofie Reed Omslag.jpg
Sofie Reed: One woman band

Född i Ludvika men flyttade 1987 till USA för att skapa sig en framtid som musiker och artist. Spelar dulcimer, stompbox och munspel i en kombination som är alldeles unik. Har gett ut flera album. Turnerar i Sverige och Europa och är en ofta sedd gäst på Åmåls Blues Fest. "Sofie Reed - One Woman band" beskriver hennes resa genom livet och är skriven i nära samarbete med Sofie. 

Pris: 300 kr inklusive frakt.

Jubileumsbok.jpg

GAIS är en av den svenska fotbollshistoriens mest klassiska fotbollsföreningar. Under 2019 fyller föreningen 125 år. GAIS jubileumsbok 1894-2019 berättar historien om klubben från bildandet på Edlunds Café i Göteborg och framåt. De första 100 åren är baserade på den 100-årsbok som kom 1994 medan de senaste 25 åren bland annat skildras via intervjuer med ett 20-tal tränare som Alexander Axén, Hans Gren och Roland Nilsson och spelare som Fredrik Lundgren, Mathias Gravem och Wanderson do Carmo. Boken kostar 575 kronor plus frakt och ditt exemplar beställer du genom att trycka på knappen till Makrillshopen som är supporterföreningen Makrillarnas webbshop.

Himmel och helvete.png

"Himmel och helvete" är 16 långa intervjuer med den tunga rockens främsta band.

Det är intervjuer som berättar om det musikliv som varit, det liv som har levts och den framtid som numera kanske inte ligger så långt fram. Den gemensamma nämnaren är att texterna har varit publicerade i Sweden Rock Magazine åren 2004-19. 

De 16 kapitlen är Aerosmith, Alice In Chains, Black Sabbath, D-A-D, Europe, Ian Gillan (Deep Purple), Björn Gelotte (In Flames), Judas Priest, Led Zeppelin, Motörhead, Rush, Scorpions, Slash, Styx, UFO och ZZ Top.

 

Cirka 350 sidor med bilder.

Pris: 198 kronor plus frakt

Book no.2
Book no.1
bottom of page