top of page

En köpt förväntan som infriades

Ni vet hur det var förr? När man köpte en konsertbiljett lååångt i förväg och sedan såg fram emot det i en halv evighet?

Så var det för mig med amerikanska Clutch på Pustervik i Göteborg. Förra gången de besökte Göteborg bommade jag giget på Trädgårn. Men inte den här gången.

I jämförelse med premiären i Amsterdam var setlistan omändrad en hel del. De har ju trots allt många låtar att välja mellan från sin snart 30-åriga karriär. Det mest ”kontroversiella” de gjort kom faktiskt på senaste albumet ”Book of bad decisions” med låten ”Hot bottom feeder” som, i all enkelhet, är ett recept för crab cakes som ju är något av en specialitet från den del av USA bandet kommer ifrån det vill säga Maryland på USA:s östkust. ”Folk har åsikter” sammanfattade sångaren Neil Fallon det hela men det gick att ana någon form av förundran i hans röst över vad det är folk egentligen går igång på. Det finns ju så mycket annat i vår värld att haja till över…

Neil är, med sin röst och sin scennärvaro, den som driver bandet framåt. De övriga är – oavsett hur bra de än är på sina respektive instrument – inte alltid så otroligt roliga att titta på. Det ska inte tolkas som något negativt utan bara ett krasst konstaterande.

Icke att förglömma: kvartetten har spelat tillsammans sedan 1990. Hur många har varit vänner sedan så lång tid tillbaka? Och tänk på allt som hinner hända i ett liv och som inte har med musiken att göra. Clutch på Pustervik torsdagen den 30 november var under alla omständigheter en gåva att få uppleva.


Comments


bottom of page