top of page

Eskobar genom åren

Tre tjejer, nej fel kvinnor sitter längst framme vid Stora Teaterns scen och inte bara diggar utan sjunger med i de flesta för att inte säga alla låtarna som bandet på scenen spelar. Men så har de också åkt ända från Tyskland för att se Eskobar - det är som detta handlar om - spela två konserter.

– Turnén började igår och slutar ikväll, säger sångaren Daniel Bellqvist som antar (helt rätt) att kvinnorna såg varenda gig i Tyskland när Eskobar var förband till Roxette för några år sedan.

Det ska med en gång erkännas: Eskobar har på något märkligt sätt gått förbi mig helt och det trots att de släppt musik sedan sent 90-tal och har en karriär som sträcker sig över två decennier. Det blir en resa över den sorts musik som vid den tidpunkten kan ha inspirerat massor av unga band.

Upplägget på konserten inför ett hyggligt fullt Stora Teatern var att spela sina låtar i kronologisk ordning och framåt. En hel del givna (singlar med mera) men också en del personliga favoriter som ”Into space”. Allt ackompanjerat av små anekdoter framförda av gitarristen Frederik Zäll.

En mer än OK kväll och framför allt är det en gåva att få sjunka ner i och in i andra människors kreativa skapande.


Comments


bottom of page