top of page

Polketten är nya rockstället

I tron att det är ett samtal från en person jag sökt svarar jag i mobilen. "Vi har noterat att du inte har valt vem som ska vara din fasta leverantör av el" säger personen i andra änden som representerar Göteborg Energi. "Sorry, men jag har inte riktigt förstått att jag genom att välja er kan spara, åh, vad kan det vara, 2 000-3 000 kronor" svarar jag vilket får telefonören att kväva ett skratt. "Nja" svarar han "så mycket är det nog inte, men någon hundralappar kanske det kan bli". Jag väljer att bli fast kund varvid han tackar så mycket och meddelar att jag kommer att få ett årskort på Liseberg i retur värt 295 spänn. "Fan, vad najs" säger jag "jag som precis stod i begrepp att förnya mitt årskort!" Sommarens alla konserter är därmed kirrade och jag känner mig nöjd. Fast känslan är den man känner när man som representant för den hårt arbetande medelklassen upplever att man har gjort en deal - väl medveten om att 295 spänn är fan inte mycket när en plastmugg med Eriksberg Karaktär går loss på 84 spänn...

Första giget på Liseberg sommaren 2019 blev under alla omständigheter härrydska Hardcore Superstar och då gäller det att gå rätt på Liseberg.

De mindre konserterna på Taubescenen – de som inte sker på Stora scenen – är ett minne blott och istället får man gå över ån till hamnområdet och till Polketten. Viket visar sig vara en helt OK plats att ha rockkonserter på. De allra mest musikintresserade trängs längst fram under rotundans tak och tjôtrövarna – ni vet, de där som bara måste prata i samband med konsert – kan ta plats längre bak.

Och det var snormycket med folk på plats. Sångaren Joakim Bergs stora leende mellan första och andra låten gick inte att ta fel på.

Hardcore Superstar då?

De levererar.

Som alltid.




bottom of page