top of page

Positiv som fan – då går allting bra"

”Dobro vecer!”

Den förinspelade rösten hälsar på serbiska och berättar en kvart innan allt ska ta sin början att inköp av alkohol, ja det måste ske innan showen börjar. För därefter är barerna stängda.

”Den Uggla inte få dricka alkohol, inte ni heller” säger rösten.

Ajde, brate…

42 år efter att han kom in i mitt liv och skapade kaos i folkparker med (i bästa fall enbart) mellanölsberusning) skapar han idag tämligen god ordning med sittande och ätande publik på Rondo i Göteborg. Kvinnorna kan alla texterna och männen kan fortfarande inte digga i takt.

Den fjärde krogshowen i ordningen för Uggla på 20 är i år inget annat än ett greatest hits-paket och det utan att han behöver skämmas. För det är ju bra.

Ibland blir det hela låtar, ibland potpurrier. Bland den senare kategorin finns onekligen låtar man skulle vilja höra i sin helhet.

Allt framförs med hans sedvanliga känsla för ackuratess och distans. Han vill att det ska bli bra men håller distans genom att jävlas med sig själv hela tiden. ”Jag har faktiskt korsett på mig – jag ser att några av er också borde ha det” och ”jag är faktiskt pensionär och får åka kollektivt gratis – bra när jag ska åka från Gothia Towers till Rondo”.

Man kan säga vad man vill om Uggla men jag gillar att han har varit ett irritationsmoment i snart fem årtionden men också att han inte har något behov av att ingå i ett artistiskt sammanhang. Han känner ingen och vill inte känna någon. Kotteri är inget för honom. Alls.

Bästa sentensen för alla är ändå denna: ”om man man positiv som fan, så går allting bra”.

Så sant, så sant.


Magnus Uggla live på Rondo i Göteborg. Den i huvudsak sittande och ätande publiken har mot slutet kommit på fötter.

Comments


bottom of page