top of page

Som att bo i ett litet museum

Nej, dockorna på medlemmarna i Kiss tillhör inte mig utan min grönsvarte kompis Nicke. I samband med Åmåls Blues Fest i somras hade Nicke och hans familj vänligheten att inhysa mig i deras hus i Åmål och det som var och är Kiss-rummet.

Ett rum proppfullt med allt möjligt som har med Kiss att göra. Just Kiss är ett band som är Nickes absoluta favoriter och som han har sett massor av gånger.

Nu ska gubbarna med Gene Simmons och Paul Stanley i spetsen bege sig ut på en sista turné som de ganska fyndigt valt att kalla för The last Kiss.

Med andra ord ännu ett band i en lång rad av artister och band som under de senaste åren har sagt tack och hej då till sin publik: Leonard Cohen, Black Sabbath, Joan Baez, Deep Purple (fast har de slutat?) och Paul Simon kommer att följas av Elton John, Kiss och kanske The Eagles. Om bara några få år är alla de som jag och alla i min generation växte upp med borta för all tid och evighet. Vilka kommer att åka på avskedsturnéer om tjugo-trettio år och finns det en publik som kommer att vilja se dem?

Å andra sidan är nostalgi en stark och påtaglig känsla.


Comments


bottom of page